Auces vidusskolā mazā dabaszinību skola

6/20/2018
     Jūnija pirmajā nedēļā projekta Nr. 8.3.2.2/16/I/001 “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” ietvaros, pirmo reizi Auces vidusskolā notika vasaras nodarbības “Mazajā dabaszinību skola 5.un 6.klasēm”. Realizēja piecas nodarbību tēmas. Tēmā dzīvība ūdenī  skolēni gatavoja ūdens dzīvnieku ķeramos tīkliņus un ar tiem praktiski darbojās Līgotņu upē. Noķertās dzīvās būtnes uzskaitīja, pētīja pēc klasifikācijas un datus matemātiski apstrādāja. Tika noķerti 17 dažādi ūdens dzīvnieki. Tēmā ūdens sastāvs un iekšējie ūdeņi varēja pētīt dažādu ūdeņu cietību un izdarīt secinājumus. Datorklasē notika interaktīva nodarbība ģeogrāfijā. Tēmā pļavas augi skolēni kopā ar pedagogiem pļavā ievāca un noteica augus. Noteiktā laukumā uzskaitīja to dažādību. Savukārt matemātikas nodarbībā, izmantojot mērogu, šo pļavas daļu bērni gatavoja miniatūrā. Notika ārstniecisko tēju degustācija, kurā par katru degustējamo tēju tika sniegta izzinoša informācija. Tēmā veselīga vide skolēniem tika atsvaidzinātas zināšanas atkritumu šķirošanā. Grupu darbā no kartona un plastmasas atkritumiem veidoja instalācijas un veikumu prezentēja. Tēmā daba cilvēkam un veselībai skolas teritorijā  tika iesākta sajūtu takas veidošana. Ar skolēnu palīdzību ir tapusi 1.kārta, bet 2.kārta tiks veikta nākošajā mācību gadā. 
     Katras dienas izvērtējumam skolēni piekārtoja emociju simbolus. Patiess prieks, ka   šie simboli bija saistīti ar pozitīvām emocijām.  Noslēgumā skolēni ieteica šādu nodarbību ciklu veidot divas nedēļas. 
     Visi iesaistītie dalībnieki saka lielu paldies mācību pētījuma saimniecības “Vecauce” ēdnīcas kolektīvam par garšīgo maltīti!
Paldies  pedagogiem, kuriem bija iespēja darboties, izmantojot kompetencēs balstītu mācību saturu.

Auces vidusskolas direktores vietniece I.Ante
---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.