Zinātnes diena ZINOO centrā

11/20/2019
Final event of the project “Teachers and pupils STEM competence development in elementary school” (2017-1-LV01-KA201-035416)
Projekts 8.3.2.2.

      20.novembrī Auces vidusskolas skolēnu komanda piedalījās Zinātnes dienas pasākumos ZINOO centrā Rīgā. Zinātnes diena cieši saistīta ar STEM (ZTIM) jomas aktivitātēm Latvijā un ES.

STEM - Science, Technology, Engineering and Mathematics

Vairāk par pasākumu lasiet arī šeit - lasīt!

Dažādi noderīgi materiāli un infografikas par STEM - atvērt un skatīt!

15 infografikas par STEM - atvērt un skatīt šeit!

Slovēnijas video par STEM skolā - skatīties!

Skolu pārstāvēja un konkursos piedalījās  Alise Klepeca, Krišjānis Lignickis, Everts Statkus (visi 7.a klase),  Katrīna Sāra Stankevica un Marta Zilberte (7.b klase). Skolēni izlozes kārtībā nokļuva dažādās starptautiskās komandās ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skolēnu līdzdalību. Katra komanda darbojās divās darbnīcās un konkursos - robotikā un inženierijā. Brīvajos brīžos varēja apskatīt un darbībā izmēģināt ZINOO centra stendus un eksponātus. Dienas nobeigumā - eksperimentu šovs, kurā līdzdarbojās arī Marta Zilberte, turklāt viņa  ieguva balvu par 1.vietu konkursos savas komandas sastāvā! Visiem - veiksmīga, darbīga un interesantiem brīžiem pilna diena, netrūka arī jautru momentu!

Paldies par atbalstu projektā 8.3.2.2!

Marta Zilberte - 1.vieta starptautiskas komandas sastāvā robotikas un inženierijas konkursos! Apsveicam!


Balvā - 3D zīmulis!

  

Daži foto un video no pasākuma:


  

  

  




Vēl nedaudz dūmu.. !

Slovēnijas pārstāvju prezentācijā izskanēja doma, ka ar STEM jeb zinātnes, tehnoloģiju un inženierijas niansēm skolēnus interesantā veidā ar demonstrējumiem, eksperimentiem un vienkāršiem pētījumiem  jāsāk iepazīstināt jau no 1. vai 2.klases! Šķiet, ka tā jau sen vajadzēja darīt!

Paldies par atsaucību!
Sk.F.Sarcevičs
---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.