„ Iepazīsti novadu! ”

11/04/2019
Auces un Dobeles novada speciālās izglītības programmas skolēnu izglītojošs pasākums


     30. oktobrī Auces vidusskolas speciālās izglītības programmas 7.-9. klašu skolēni, kopā ar ciemiņiem no Bērzupes speciālās internātpamatskolas, Bikstu pamatskolas, Dobeles sākumskolas un Dobeles 1.vidusskolas piedalījās starpnovadu pasākumā „Izzini novadu!”.
     Pasākuma mērķis bija iepazīt Auces novada un apkārtnes vēsturiskās vietas un gūt priekšstatu par Jaunsardzi.
     Pirmā tikšanās vieta bija Lielaucē pie O.Kalpaka pieminekļa, kur bērniem tika pastāstīts par O. Kalpaku un viņa pulka varonīgajām cīņām. Godinot kritušos karavīrus, pie pieminekļa tika aizdegtas un noliktas svecītes.
     Tālāk visi devās uz Īles nacionālo partizānu bunkuriem, kur, noklausoties stāstījumu par varonīgajiem cīnītājiem, kuri šeit atdeva savas dzīvības par brīvu Latviju, skolēniem tika dota iespēja uzzināt – kas ir Jaunsardze, ko tā dara un, kaut nedaudz, pašiem iejusties jaunsargu lomā.
     Jaunsargu Emīla Madelāna un Dāvja Beneža vadībā skolēni apguva jaunsargu žestu valodu, izpildīja „ierindas mācību” komandas, vingrinājās „granātas” mešanā un „ievainotā nešanā”, kā arī pārvarēja dažādus šķēršļus, mācījās sasiet dažādus mezglus un iepazina partizānu bunkuru.
     Šajā dienā skolēni aktīvi pavadīja laiku svaigā gaisā, ieguva jaunas zināšanas par vēstures notikumiem, pilnveidoja sadarbības prasmes un ieguva daudz pozitīvu emociju.
     Paldies jaunsargiem – Emīlam Madelānam un Dāvim Benežam – par sadarbību!

     Pasākumu sagatavoja un vadīja skolotājas R. Juļa un A. Valaine.

---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.