KAA "Tikšanās ar dažādu profesiju pārstāvjiem"

3/26/2018

Projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” KAA pasākums „Stāsta profesionāļi”.

Tikšanās ar dažādu profesiju pārstāvjiem

    Februārī u martā Auces vidusskolas skolēniem notika vairākas tikšanās ar dažādu jomu  profesionāļiem, lai iepazītu viņu profesionālo darbu un uzzinātu, kādas prasmes un personības īpašības palīdz šo profesiju pārstāvjiem veiksmīgi darboties un gūt panākumus savā profesionālā jomā.
        Uz tikšanos ar 7.-8. kl. skolēniem bija ieradies režisors un rakstnieks Māris Druva. Viņš  stāstīja par saviem darbiem, filmām un grāmatām, par režisora un rakstnieka profesijām, rādīja videomateriālus. Režisora vadībā tapa neliels uzvedums par godu Latvijas simtgadei, kurā piedalījās visi dalībnieki. Noslēgumā skolēni varēja parādīt savas dejotprasmes, jo Mārim līdzi bija akordeons un viņš lieliski uzspēlēja dažas latviešu tautas dejas.  Ar 9.-11. kl. skolēniem tikās dziedātāja un aktrise  Zane Dombrovska. Zane savu radošo karjeru sāka kā dziedātāja – viņa izdevusi divus solo albumus “Es” (2006. gadā) un “Es un Tu” (2010. gadā). Kopš 2011. gada Zane ir Latvijas Nacionālā teātra aktrise, viņai piešķirta 2007. gadā Spēlmaņu nakts nominācija "Gada debija" par Kristas lomu izrādē "Adata" un 2013. gadā nominācija "Gada jaunā skatuves māksliniece" par Agneses lomu izrādē "Zudušo laiku citējot". Ar lielu interesi skolēni uzklausīja Zanes veiksmes stāstu, saņēma atklātas visaptverošas atbildes uz saviem jautājumiem par  aktrises profesionālo darbību. Pie 3.-4. kl. skolēniem atnāca sporta organizatore Sintija Liekniņa. Skolēniem bija iespēja ne tikai teorētiski iepazīt sporta organizatora profesijas noslēpumus, bet arī praktiski novērtēt Sintijas prasmes vadīt fiziskas aktivitātes.  1.-2. kl. skolēni tiekas ar klavieres skolotāju un ērģelnieci Ingrīdu Petrausku. Pateicoties Ingrīdai un viņas studijām Lutera akadēmijā, Auces baznīcā tagad ir ērģeles. Uz tikšanos ar 5.-6. kl. skolēniem ieradās  Auces novada uzņēmēji: uzņēmuma “Zaigas nams” īpašniece Zaiga Vismane un uzņēmuma “Dienvidi Plus” pārstāvji Andris Eihvalds un Ilze Kārkliņa. Viņu veiksmes stāsti un atziņas ļāva skolēniem izprast  uzņēmēju panākumu un sasniegumu nosacījumus. Maija mēnesī tikšanās ar amatnieku ir paredzētas 1.-9. speciālo klašu skolēniem.                                                                                                                                          
Auces novada pašvaldības pedagoģe karjeras konsultante Nadežda Getikova



 

---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.