KAA pasākums „ Iepazīstam grāmatu ilustratora profesiju”

2/20/2018
Projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” KAA pasākums „ Iepazīstam grāmatu ilustratora profesiju”

Tikšanās ar grāmatu ilustratori Agiju Staku 

        16. februārī Auces vidusskolu 3. un 4. klašu skolēni tiekas ar grāmatu ilustratori Agiju Staku, lai iepazītos ar  viņas profesionālo darbu un uzzinātu kādas zināšanas, prasmes un personības īpašības palīdz šīs profesijas pārstāvjiem veiksmīgi darboties un gūt panākumus. 
       Agijai Stakai ir Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratoru nodaļas, Latvijas Mākslas akadēmijas dizaingrafikas nodaļas bakalaura un Vizuālās komunikācijas nodaļas maģistratūras izglītība. Viņa vairāk kā 20. gadus ilustrē grāmatas un veido dažādās tehnikās visdažādākā stila zīmējumus un gleznojumus- praktiski jebkuram pielietojumam. Agija radījusi orģinālilustrācijas daudziem desmitiem grāmatu un zīmējusi vairāk kā 700 Latvijā un citur izdotu pastkaršu. Sadarbībā ar vairākām reklāmas firmām tikuši veidoti zīmējumi gan iesaiņojumiem, reklāmas bukletiem un mājas lapām, gan visdažādākajiem suvenīriem, mūzikas diskiem, logo un mācību līdzekļiem. 
      Skolēni cītīgi gatavojās  tikšanām ar mākslinieci, iepazinās ar ilustratora profesijas aprakstu, Agijas Stakas biografiju un skolas bibliotēkas grāmatām ar viņas ilustrācijām. Mākslinieces stāsts bija ļoti interesants un aizraujošs. Tikšanās laiks aizritēja nemanāmi ātri un skolēniem negribējās atvadīties no Agijas Stakas.  Skolēniem bija daudz jautājumu par mākslinieces profesionālo darbību. Māksliniece novadīja  arī meistardarbnīcu, kurā skolēni varēja izvērtēt savas mākslinieciskas spējas un izpausties radoši.  Agija Staka mācīja uzzīmēt dažādus dzīvniekus kustībā un attēlot tās emocijas.  

 

 

Auces novada pašvaldības pedagoģe karjeras konsultante Nadežda Getikova

---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.