Food and Health; it’s better to prevent than to cure

2/12/2018
Projekta “Food and Health; it’s better to prevent than to cure” (Projekta Nr.2016-1-NL01-KA219-022900-3) aktivitātes turpinās

     
Šis mācību semestris projekta kalendārā aizsācies ar jaunām aktivitātēm. To īstenošanā iesaistījās 3 Auces vidusskolas meitenes Linda Mežule (9.a), Danute Klova (11.a) un Annija Andreičikova (12.a). Viens no projekta uzdevumiem bija 8. un 9.klašu skolēnu aptauja par skolas ēdnīcā piedāvāto pusdienu dažādību, ts1veselīgumu. Protams, ka aptauja parādīja, ka skolēniem pieejamas ļoti daudzveidīgas, veselīgas un garšīgas pusdienas. Tāpēc īpaši grūti bija izdomāt vēl vienu veselīgu ēdienu, ar ko varētu papildināt skolas pusdienas. Pirmo vietu aptaujā ieguva pankūkas, otro- augļi, trešo vietu- zupa. Pirmos divus ēdienus dārdzības un laikietilpīguma dēļ nav iespējams pagatavot mūsu skolas virtuvē, bet izdomāt jaunu zupas recepti jau tā bagātajā zupu klāstā bija grūti. Rezultātā 7.februārī skolas saimnieces visus ēdājus pusdienās cienāja ar tiešām gardu zupu. Daži no mazajiem skolēniem to uztvēra ar nedrošību, bet lielākie bija sajūsmā. 364 skolēniem garšoja un 51 skolēnam nē. Pēc pusdienām, aptaujājot 8.un 9.klašu skolēnus, gandrīz visi teica, ka vēlas šādu zupu ēst atkal.  


Paldies skolas ēdnīcas darbiniecēm par gardo zupu!

       Ar aptauju rezultātiem un izklāstu par notikušo Linda, Danute, Annija dalīsies projekta starptautiskajā sanāksmē Igaunijā Luganuse pilsētā, kur no 12. līdz 17.februārim notiks kārtējā aktivitāte. Kopā ar meitenēm turp dodas skolotājas Jana Smila un Gunita Dambe.

---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.