Dalība starptautiskā projektā Lietuvā Naujoji Akmenē, Ramučiu ģimnāzijā

11/28/2017
Piektdien 24. novembrī mēs- septiņi 10. klases skolēni un trīs 11. klases skolnieces kopā ar krievu valodas skolotājām Jekaterinu Troicku un Rimmu Rozi- piedalījāmies starptautiskā projektā. Viesojāmies Naujoji Akmenē, Ramučiu ģimnāzijā, kur piedalījāmies integrētā krievu valodas un ģeogrāfijas stundā, kā arī darbmācības un dejošanas stundās. Projekta mērķis ir veicināt sadraudzību starp latviešu un lietuviešu jauniešiem.
Kad ieradāmies Ramučiu ģimnāzijā, mūs laipni sagaidīja skolotāji, skolēni un arī pati ģimnāzijas direktore. Vispirms mums bija neliela ekskursija pa ģimnāziju, kur mēs uzzinājām nedaudz par ģimnāzijas vēsturi un kādas iespējas tiek sniegtas skolēniem.
Pēc ekskursijas mums bija tikšanās ar skolas direktori, kur viņa pastāstīja mums vairāk par Ramučiu ģimnāziju un tās skolēniem. Uzzinājām, ka šajā ģimnāzijā mācās ļoti radoši un talantīgi skolēni- izili aktieri, prasmīgi dejotāji, gleznotāji un fotogrāfi. Skolas biblotēkā varējām apskatīt skolēnu mākslas darbus, kā arī otrajā stāvā varēja aplūkot kādas skolnieces foto izstādi.
Integrētajā krievu valodas un ģeogrāfijas stundā mēs tikām aicināti parādīt savas zināšanas gan krievu valodā, gan arī Lietuvas ģeogrāfijā. Ramučiu ģimnāzijas skolēni bija sagatavojuši prezentācijas par lietuvas ģeogrāfiju un ievērojamākajiem Lietuvas un Krievijas ģeogrāfiem. Stundas beigās mēs pildījām testu par visu, ko bijām uzzinājuši.
Pēc kārtīgas domāšanas mēs ļāvām darboties rokām. Tā kā lietuviešiem ir ļoti mīļas un iecienītas koka rotaļlietas un dekori, tad darbmācības stundā mēs visi kopīgi, gan zēni, gan meitenes, gan latvieši, gan lietuvieši, uzmeistarojām interesantu koka dekoru, ar ko izrotāt klases telpu.
Darbmācības stundai noslēdzoties, devāmies uz mājturības kabinetu tējas pauzē. Tur mēs nobaudījām tikko ceptus čeburekus, karstu tēju un gardu torti, ko bija cepusi pati Ramučiu ģimnāzijas mājturības skolotāja. Torte tika ēsta par godu piecu gadu draudzībai starp Ramučiu ģimnāziju un Auces vidusskolu. Kamēr baudījām tēju un torti, vedās interesantas un jautras sarunas.
Tālāk mēs devāmies mazliet izkustēties. Jau iepriekš mēs zinājām, ka būs jādejo, bet mūs pārsteidza tas, ka mums stundas sākumā paziņoja, ka mēs mācīsimies latīņamerikāņu deju “ča-ča-ča”. Deju partneri mums, protams, bija lietuvieši- izcili dejotāji un skolotāji. Stundas beigās mēs nonācām pie secinājuma, ka “ča-ča–ča” ir diezgan piņķerīga un strauja deja, taču ar mūsu draugu-lietuviešu palīdzību mums izdevās visai veiksmīgi iemācīties šo deju.
Šīs pāris stundas, ko pavādījām kopā ar mūsu draugiem no Ramučiu ģimnāzijas, pavisam noteikti nekad neaizmirsīsim. Ar nepacietību gaidam, kad varēsim atkal tikties.





---




0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.