Latvijas Kultūras kanona konkursa Zemgales reģiona kārta

11/20/2016

11.novembrī, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā, notika Latvijas Kultūras kanona konkursa Zemgales reģiona kārta, kurā piedalās deviņu skolu komandas.

Auces vidusskolu konkursā pārstāvēja 12.klases skolēni – Līga Holodņikova, Diāna Jakuboviča un Kaspars Grābēns. 

Šogad konkursā vidusskolēniem bija jāiedziļinās esošajā Kultūras kanonā, identificējot to, kas viņiem tajā šķiet pats interesantākais un vērtīgākais. Vidusskolēnu galvenais uzdevums bija spēt argumentēt, kāpēc tieši viņu izvēlētās vērtības būtu īpaši izceļamas Latvijas Kultūras kanonā un kāpēc tik nozīmīgajā sarakstā būtu jāiekļauj vēl neesošas, bet, viņuprāt, nepieciešamas kultūras vērtības vai artefakti no viņu novada.


Vidusskolēni bija rūpīgi strādājuši pie savām prezentācijām, un par argumentāciju nebija jāuztraucas - Latvijas Kultūras kanons bija izpētīts un izprasts. Tomēr, tāpat kā citos novados, arī Zemgalē žūrijai bija jāpieņem lēmums, kuras būs tās komandas, kas iegūs pirmās vietas. Apsveicam Auces vidusskolas un Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas komandas ar iegūto pirmo vietu. Tāpat arī sveicam Majoru vidusskolu, kas, kaut arī neizcīnija pirmo vietu, ieguva iespēju janvārī doties uz LKA Teātra māju Zirgu Pasts , kur notiks radošā nometne ar firmas „Brain Games” pārstāvjiem.

Jāpiebilst, ka konkursa otrā kārta būs kā radoša nometne, kurā finālisti kopā ar uzņēmuma «Brain Games» pārstāvjiem attīstīs savas galda spēļu jaunrades prasmes.  Konkursa trešajā kārtā komandas žūrijai prezentēs savas vīzijas par to, kāda būtu ideālā Latvijas Kultūras kanona galda spēle.

sk. L.Vežuka

---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.