Kultūras kanona konkurss vidusskolēniem

11/23/2015



Jau ceturto gadu, Latvijā norisinās Kultūras kanona konkurss vidusskolēniem. Šogad tēma ir veltīta jubilāriem – Aspazijai un Rainim. Jaunieši tika aicināti meklēt „Raiņa un Aspazijas idejas un vērtības mūsdienu cilvēka dzīvē un notikumos”. Pirmajā kārtā Zemgales reģionā pieteicās desmit komandas, katrā trīs skolēni. Viņu uzdevums bija atrast vienu vai divas vērtības vai idejas dižgaru daiļradē. Veidot prezentāciju, kurā atspoguļots, kā šīs idejas tika atrastas, kā tās skar dalībniekus pašu un kā tās atspoguļojas mūsdienu sabiedrībā.
 
Žūrijā dalībnieku varēšanu vērtēja trīspadsmit eksperti, to skaitā LR Saeimas deputāts I.Latkovskis, režisori  J.Jonelis un K.Anitēns, aktieris I.Rešetins, LR Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Stratēģiskās plānošanas vadītāja L.Turlaja, dzejnieks A.Eipurs u.c.
 
Katrā novadā tika piešķirta tikai viena pirmā vieta, kuras dalībnieki finālam gatavosies īpašās meistarklasēs. Zemgalē šoreiz uzvarēja Baldones vidusskola, bet Auces komandai tiek dota iespēja patstāvīgi gatavoties finālam martā, kur uz skatuves jārāda skatuves perfomansi  par savu izvēlēto vērtību vai ideju.
 
Auces vidusskolu konkursā pārstāvēja 12b klases skolnieces Antra Salmgrieze, Alīna Jarmoļiča un Eva Salmgrieze.

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.