5/13/2022
 SPECIĀLO KLAŠU SKOLĒNU MĀCĪBU  EKSKURSIJA   UZ KULDĪGU!

    Š.g. 5. maijā speciālo klašu skolēni devās ekskursijā uz Kuldīgu, lai interaktīvā veidā iepazītu Kurzemi – ceļot atpakaļ laikā un izdzīvot vēsturi. Kā arī veidot priekšstatu par tagadni. Mērķa sasniegšanai bija plānots apmeklēt Dzīvo muzeju Senās Kuldīgas stāsts, apskatīt senās pilsētas skaistākās vietas un iegūt emocijas no kopā pavadītā laika.
   No rīta puses skolēni ieradās Kuldīgā un Dzīvajā muzejā piedzīvoja Senās Kuldīgas stāstu: ar video projekciju, kustīgu tēlu, skaņu efektu un, protams, senatnes auras klātbūtni, kas palīdzēja sajust sevi Kuldīgā 1242. gadā.
     Skolēniem patika, kā brīvā neuzspiestā veidā tika stāstīts par Kuldīgas vēsturi un to varēja gan izjust, gan redzēt, gan dzirdēt. Gida stāstījums bija ļoti aizraujošs, veidots saprotamā valodā. Muzejā bērniem bija iespēja izjust un uzzināt par hercoga Jēkaba valdīšanu, viduslaiku soda veidiem un skaudro mēra laiku. Skolēni varēja pietuvoties reālajiem tā laika apstākļiem un uzzināja faktus, ar kuriem varam lepoties šodien.
    Pēc dzīvā muzeja apmeklējuma skolēni izbaudīja "Tējas tasi kopā ar Ēvaldu Valteru", pasēdēja uz krēsla pie leģendārā aktiera Ēvalda Valtera skulptūras un devās piedzīvojuma izbraucienā pa Kuldīgu ar elektrobusu.
     Skolēni devās Leģendu ekskursijā ar pieturām pa Kuldīgas vecpilsētu, izmantoja iespēju izvizināties pa Kuldīgu gides Ingas vadītajā busiņā.
   Nākošais apskates objekts bija Kuldīgas Adatu tornis, kur skolēni apskatīja ekspozīciju par torņa vēsturisko attīstību, adatu izgatavošanas vēsturi, adatas nozīmi, tās ietekmi medicīnā, mūzikā, apģērbu izgatavošanā.
    Izbaudījām fantastisko skatu gan no lejas uz torni, gan no torņa uz leju. Bija interesanti apskatīt skaisto Kuldīgu no augstuma ar senajiem dakstiņu jumtiem.
     Pēcpusdienā skolēni devās izbaudīt burvīgus skatus uz Ventas rumbu, kur varēja novērot "Lidojošās zivis." Ekskursijas laikā skolēni paplašināja zināšanas pa Kuldīgu, pilnveidoja sadarbības prasmes un kulturālās uzvedības iemaņas.
    Liels paldies programmai "Latvijas skolas soma" un novada pašvaldībai par iespēju  doties ekskursijā!
 
      Rakstu sagatavoja:  G. Dambe, Ļ. Dzērve, R. Juļa, A. Lasmane, A. Valaine






0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.