Auces vidusskolas skolēni Briselē

12/13/2016

Jau par tradīciju ir kļuvuši Auces vidusskolas skolēnu braucieni uz ES Parlamentu Briselē. Brauciena iniciatori ir Ģirts Salmgriezis (ETP grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks)un Sandra Kalniete (Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas), kuriem ir svarīga Latvjas jauniešu nākotne, viņu izglītošana un uzskatu veidošana. No 30.novembra līdz 2.decembrim Briselē viesojās Renāte Mikne, Līga Holodņikova, Mareks Biskars un Intars Jomants.

  

Mareks: “ Ir jāsaka paldies Sandrai Kalnietei par to, ka deva iespēju mums braukt šādā ceļojumā uz Briseli. Es personīgi ieguvu jaunu pieredzi par to, kā viss notiek Eiropas Parlamentā, par to, cik daudz un dažādas problēmas tur tiek risinātas, ka cilvēki no daudzām ES valstīm sadarbojas un atrod kopīgu valodu, lai nonāktu pie svarīgiem secinājumiem.
Intars:  “Ekskursija uz Briseli deva jaunu pieredzi citā sabiedrībā. Redzējām, kā darbojas Eiropas Parlaments, uzzinājām, ar ko nodarbojas Sandra Kalniete, apskatījām dažādus tūrisma objektus un nogaršojām Beļģijas tradicionālos ēdienus. Man patika!”
Līga: “Ceļojums uz Brisele uz Eiropas Parlamentu bija lieliska pieredze, mēs redzējām daudz ko jaunu, jāatzīst, ka biju gaidījusi ko garlaicīgāku, taču viss šķita maksimāli interesants. Īpaši aizrāva ekskursija pa Parlamenta muzeju- parlamentāriju, kurā lieliski un interesanti tika parādīta Eiropas vēsture caur dažādām instalācijām ar intekartīvo tehnoloģiju palīdzību. Mums bija arī iespēja paklausīties Parlamenta sēdi, uzlikām austiņas un bijām pārsteigti, ka pieejams tiešs tulkojums latviešu valodā. Briselē gribētu atgriezties vēlreiz- pilsēta iespaidīgi skaista, un noteikti gribētu aizvest klasesbiedrus uz parlamentāriju.”
Renāte: “Man ļoti patika ekskursija Eiropas Parlamentā. Mēs satikām Sandru Kalnieti, klausījāmies lekciju un devāmies apskatīt Eiropas Parlamenta ēku iekšpusē. Izstaigājām arī Briseles centru un vecpilsētu. Tā tiešām bija skaista! Mēs apskatījām slavenās Briseles vietas un nogaršojām brīnišķīgās Briseles vafeles. Pilsēta naktī bija apburoša, bija daudz neaizmirstamu mirkļu!”
Paldies par doto iespēju Auces jauniešiem izglītoties, gūt jaunu pieredzi un iepazīt Briseli!
Inga Eglīte
Auces vidusskolas skolotāja



0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.