Starptautiskā jauniešu nometne „Радуга” priecē jau piekto gadu.

8/30/2011
Saulainām emocijām bagātu nedēļu seši Auces vidusskolas skolēni – Endija Ņeverovska, Linda Svilpe, Agnese Zariņa, Dēvids Skudris, Mārtiņš Brūns un Āris Zvirbulis pavadīja Brjanskas apkārtnē, kur risinājās nometne „Радуга 2011”. Nometnē piedalījās jaunieši no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas un Bulgārijas.
Kopā ar Auces vidusskolas krievu valodas skolotāju Jekaterinu Troicku devāmies pretī dažādiem piedzīvojumiem un pārbaudījumiem. 1000 km garais ceļa posms līdz nometnes norises vietai nebija šķērslis, lai septiņas dienas pavadītu ar smaidu. Programma bija patiešām piesātināta ar interesantiem notikumiem. Jau pirmajā dienā risinājās sadraudzības spēles, tika demonstrētas valstu prezentācijas. Taču otrā diena tika pilnībā atvēlēta Krievijas kultūras iepazīšanai. Pēc tam sekoja dažādas spēles, rotaļas, dziesmas un dejas. Piemēram, „Eirovīzija”, „Robinzonāde” un „Deju maratons”, „Mis un Misters  „Радуга”” bija kaut kas tāds, kas spēja aizraut un ieinteresēt dalībniekus. Devāmies arī ekskursijā uz Brjansku, kur viesojāmies pie pilsētas mēra. Viesmīlīga uzņemšana bija sastopama ik uz soļa. Tā kā krievu valodu mācāmies jau vairākus gadus, sarunāšanās ar citiem nometnes dalībniekiem nesagādāja ne mazākās problēmas. Uzskatām, ka esam lieli ieguvēji pēc dalības šajā pasākumā, jo guvām gan iemaņas dejās un dziesmās, gan rotaļās un uzdevumos.
Kopumā varam secināt, ka šāda veida nometnes ir vajadzīgas, jo tās satuvina dažādas pasaules tautas un veido jaunas draudzības saites. Tiek mainīti stereotipi par valstu kultūrām, iepazīstot tās no mūsu pašu vienaudžu redzējuma. Dodoties mājās bija nedaudz skumji, jo nometne bija kļuvusi mums ļoti tuva, bija žēl šķirties no jauniegūtajiem paziņām, no visa, kas mūs tā piesaistīja. Tomēr esam pārliecināti, ka mums vienmēr saglabāsies vissiltākās atmiņas. Lai arī zinām, ka diemžēl šajā nometnē mūsu dalība turpmāk neīstenosies, novēlam nākošo gadu dalībniekiem patiesi novērtēt doto iespēju piedalīties un izbaudīt daļu vasaras nometnē!

Nometnes bilžu galerija:



Mūsu komandas fanu "klubiņš":


Veiksmi turpmākajos pasākumos!

*******

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.