Alternatīva mācību stunda ar izlaušanās spēli.

6/05/2019

      Mācību gada izskaņā, 2019. gada 29. maijā, 8.a un 8.b klases skolēni ,izmantojot Latvijas Skolas somas finansējumu, devās uz Rīgu, lai piedalītos alternatīvā Imanta Ziedoņa stundā un pārbaudītu savas zināšanas, attapību, spēju sadarboties izlaušanās spēlē, kas tapusi, pateicoties fondam “Viegli”.
    Izlauzties no 3 dažādām Imanta Ziedoņa stilā ierīkotām istabām nemaz nebija tik vienkārši. Vajadzēja iziet cauri vairākiem domu labirintiem, atrisinot savstarpēji saistītus dažādu grūtību uzdevumus, liekot lietā literatūras, vēstures, ģeogrāfijas, matemātikas zināšanas. Bija vajadzīga teicama lasītprasme, netradicionāla domāšana, attapība, intuīcija, lai rastu izeju no I. Ziedoņa pasaku labirintiem.
      Šķetinot pavedienu pēc pavediena, minot neparastas mīklas, liekot lietā dzīves pieredzi, veiksmīgi sadarbojoties un vislielākās neziņas brīžos jautājot padomu gidei, visi skolēni tomēr izkļuva no slēgtajām istabām. Bet par asprātīgajiem uzdevumiem, par veiksmēm un neveiksmēm vēlāk stāstīja cits citam mājupceļā.
Spēlei attālināti sekoja un skolēnus uzmundrināja audzinātājas Daina Krūzmane un Ilga Sarceviča.



---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.