Latvijas Valsts simtgades pasākumi Auces vidusskolā

1/04/2018
Latvijas Valsts simtgades pasākumi Auces vidusskolā

2018. gads

Nr.
Pasākums
Plānotais norises laiks
Apraksts
Atbildīgā institūcija
1.
Projektu darbs “Mūsu novada personības jaunās paaudzes izaugsmē”
2017./2018. m.g. II semestris
Auces vidusskolas skolēni izvēlas personības, kuru izaugsme, darbība ir vai bijusi saistīta ar Auces novadu. Noskaidro personības biogrāfiskos datus, personības iezīmes, izaugsmi un sasniegumus. Notiek tikšanās, radošās darbnīcas ar izvēlētajām personībām.
Auces vidusskola, dr. v. audzin. darbā
2.
Starptautiskais projekts “Auce”
9.-13. jūlijs
Projekta laikā Auces vidusskolas  un kaimiņvalstu sadraudzības pilsētu  (Lietuva, Baltkrievija, Polija, Moldova) skolēni iepazīst Auces, novada un Latvijas dabu, kultūrvidi un sasniegumus. Veicot dažādas aktivitātes (ekskursijas, radošas darbnīcas, sporta spēles, dziesmu un deju apguve u.c.) projekta jaunieši apgūst dažādu kultūru, dzīvesveida iezīmes, paplašinās redzesloks un izpratne par kopīgo un atšķirīgo, attīstās pašvērtības apziņa un komunikācijas prasmes.
Auces vidusskola,
skolas direktore un darba grupa
3.
Skolotāju metodiskās izstrādnes
 “Latvijai 100”
Viss 2018. gads
Auces vidusskolas skolotāji mācību stundās vismaz vienu tēmu veido saistībā ar Latvijas valsts vērtību izpratni. Interesantāko un veiksmīgāko metodisko materiālu publicē Auces vidusskolas mājas lapā.
Auces vidusskola, dr. v. mācību darbā dr. v. IT jomā
4.
Priekšnesumu konkurss “Es esmu Latvija”
12.-15. novembris
Katra klase sagatavo līdz 5 min. ilgu priekšnesumu par Latviju: valsti, dabu, kultūru, ģimeni, vēstures notikumiem, simboliem tradīcijām, ētiskām vērtībām utt. Klase var izvēlēties priekšnesuma formu (deja, dziesma, dzeja, montāža utt.) Žūrija priekšnesumus izvērtē pēc izstrādātiem kritērijiem. Katras vecumgrupas uzvarētāji saņem balvu un tiesības uzstāties valsts svētku koncertā Auces vidusskolā.
Auces vidusskola, dr.v. audzin. darbā, dr. v. ārpusstundu darbā
5.
Akcija “Karoga ceļš”
16. novembris
Auces vidusskolas skolēni veido dzīvo apli ap Auces vidusskolas ēku un svinīgi viens otram padod Latvijas valsts karogu.
Auces vidusskola,
Skolēnu līdzpārvalde
6.
Latvijas valsts simtgadei veltīts svētku koncerts
16. novembris
Svētku koncertuzvedumā piedalās Auces vidusskolas interešu izglītības pulciņu dalībnieki un konkursa “Es esmu Latvija” uzvarētāji.
Auces vidusskola,
dr. v. ārpusstundu darbā





---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.