Pasākums “Esam pārtikas ražotāji”

5/19/2017



ESF projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”
(Nr.8.3.5.0/16/I/001)
Pasākums “Esam pārtikas ražotāji”


    Projekta ietvaros 2017.gada 11. maijā Auces vidusskolas 9.a un 9.b klases skolēniem bija iespēja doties karjeras izglītības mācību ekskursijā  ar radošo meistarklasi uz dzērienu ražotni un ar radošo darbnīcu uz miltu izstrādājumu mājražotāju uzņēmumu.

    No rīta puses skolēni ieradās SIA “Bauskas alus” ražotnē, kur gide iepazīstināja viņus ar dzērienu ražošanas tehniķa un operatora, degustācijas speciālista, pārtikas un dzērienu tehnologa profesijām, ar bezalkoholisko dzērienu ražošanas procesu. Ar īpašu interesi skolēni darbojas meistarklasē, kur vajadzēja iejusties degustācijas speciālista lomā un izvērtēt vairākus dzērienus. 

   Pēcpusdienā skolēnus gaidīja Tērvetes novada mājražotāja Anda Mūrniece ar stāstu par pārtikas ražošanu mājas apstākļos.  Šoreiz skolēniem vajadzēja kļūt par miltu izstrādājumu ražotājiem un gatavot pārtiku. Jauniešiem labi veicās  un drīz vien pīrāgi un bulciņas bija gatavi cepšanai. Kamēr tās cepās, skolēni varēja nogaršot frikadeļu zupu, kura bija vārīta uz īsta  ugunskura un piedalīties dažādās sporta aktivitātēs. Ar īpašu baudu tika apēsti pašu ceptie pīrāgi un  bulciņas. Pateicamies laipnai saimniecei par viesmīlību!

Citi attēli - šeit!

Auces novada pašvaldības pedagoģe karjeras konsultante Nadežda Getikova
---

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.