Prezidenta vizīte Auces vidusskolā

11/08/2009
2009.g. 5.novembris - Valsts prezidenta vizīte Auces vidusskolā! Vēsturisks notikums, jo vēl nekad mūsu skolā Valsts prezidents nebija viesojies. Prezidentu sagaidīja kupls skolēnu pulciņš gan skolas pagalmā, gan vestibilā, gan otrajā stāvā un pie ieejas skolas aktu zālē kā arī pilna zāle ar Auces un Bēnes vidusskolas klašu skolēniem. Skolas aktu zālē notika prezidenta saruna ar vidusskolēniem, bet pa ceļam uz šo tikšanos prezidents paguva sirsnīgi apsveicināties un parunāties ar mazākajiem sagaidītājiem, kā arī apskatīt tikko izremontētos un apmēbelētos dabaszinību projekta kabinetus. Prezidentu un viņa dzīvesbiedri Lilitu interesēja kabinetu aprīkojums, pagalmā novietojušies skolas autobusi. Prezidenta dzīvesbiedre Lilita atcerējās savus skolas gadus, nodemonstrējot kā skolas solā bija jāsēž viņas skolas gados. No viņas arī izskanēja atziņa, ka par skolu mēbelēm, t.sk.galdiem un krēsliem skolās ir vairāk jārūpējas, jo bērniem tajos jāpavada daudzas stundas un tas var būt apgrūtinoši, ja tie nav augumam piemērota izmēra (piemēram, ar regulējamu augstumu).
Aktu zālē saruna ar vidusskolēniem izvērtās sirsnīga, saistoša un noritēja nepiespiestā, brīvā atmosfērā. Prezidents atraktīvi un interesanti vadīja sarunu par profesiju izvēli, pilsētu un valsts simboliku, valsts nozīmi, Latvijas dabu un tās lomu mūsu dzīvē, vērtībām un dažādām problēmām mūsu valstī un pasaulē, piemēram, par ūdens resursu pieejamību. Sarunā tika skarti arī ticības jautājumi, ticības un personas brīvības jautājumi, pamazām nonākot pie secinājuma, ka patiesībā mēs dzīvojam lieliskā un laimīgā vietā uz zemeslodes, kurā dzīvo ļoti jauki un toleranti cilvēki, ka būsim tik laimīgi, cik paši strādāsim un pūlesimies savas laimes un savas zemes labad! Neviens jau nenāks un mūsu vietā mūsu darbus nepadarīs! To varam tikai mēs paši un mūsu katra izvēle ir strādāt, cīnīties un nepadoties grūtībām!
Pēc sarunas ar vidusskolēniem prezidentam bija darba pusdienas un sarunas kopā ar Auces novada izglītības iestāžu vadītājiem, bet vizītes nobeigumā skolas vestibilā notika preses konference, kurā prezidents ļoti atzinīgi izteicās par Auces novadā un Auces vidusskolā redzēto, atzīstot, ka esot ļoti patīkami pārsteigts par mūsu pilsētas iedzīvotāju, uzņēmēju, pašvaldības darbinieku, skolas skolēnu un skolotāju sirsnību, atvērtību un darbīgumu, kā arī priecājās par Auces sakoptību, ražošanu, u.c. jaukām norisēm Aucē.

Prezidenta vizītes norise Auces vsk. fotoattēlos:



Prese par Valsts prezidenta vizīti Aucē:

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.